Se v teh dolgih in turobnih zimskih dneh sprašujete, kako lepo bi bilo posedati na spomladanskem soncu in poslušati žuborenje voda?

Ob rečni strugi, v objemu narave, lahko izkusite vse to, sočasno lovljenje rib pa vam bo samo še popestrilo dan. 

Ribiška družina Laško letos praznuje  76 let delovanja. V njej je 77 članov in 19 ribičev mladincev, ki jim je poglavitna dejavnost skrb za ribe in naravo.

Savinja :

V upravljanju imamo 22 km reke Savinje (ciprinidni  revir), kjer je reka bogata z ribami kot so :

sulec, postrv, ščuka, smuč, som, amur, klen, krap, podust, platnica, mrena, ogrica in še preostale vrste.

Vsak ribič se lahko posluži svoje najljubše tehnike, ali pa se morda preizkusi še v znanju kakšnega drugega načina ribolova, saj je omogočen tako talni ribolov, kot tudi beličarjenje, vijačenje, muharjenje in še druge tehnike.

Gračnica:

V 20 km dolgem revirju Gračnica, s svojimi gojitvenimi potoki, lahko ujamemo potočno postrv, različne vrste ciprinidnih rib in potočnih rakov. Tehnika muharjenja, ki se tukaj uporablja, daje ribolovu še poseben čar. 

Ribnik Marof:

Ribnik Marof v izmeri 21.000 m2 , v neokrnjeni naravi ponuja številne vrste rib, kot so: krap, amur, ščuka, smuč, babuška in še druge. Ribnik je zelo bogat z ribami in primeren za družinski ribolov z otroki ter vnuki. Tukaj prirejamo tudi številna ribiška tekmovanja. Lega in dostopnost omogočata tudi gostovanja tekme invalidov, na kar smo še posebej ponosni.

Ribnik Lava:

Ribnik Lava na obrežju Laškega meri 1.500 m2, kjer prevladujeta krap in ogrica, najdemo pa tudi mnogo drugih manjših ribjih vrst.

Kot ribiška  družina se zavzemamo za ohranjanje čistosti voda in okolice, naša poglavitna naloga pa je seveda skrb za zadostno populacijo rib v posameznih revirjih. 

Vsekakor si želimo novih članov, predvsem pa je naša želja, ribolov predstaviti mlajši populaciji, zato vabimo vse, ki si nam želite pridružiti, da na naši spletni strani  www.rdlasko.si izpolnite prijavnico in tako stopite v stik z nami.

V pričakovanju konca neprijetnih časov vas lepo pozdravljamo in vas vabimo, da se v živo po ribiško pozdravimo: »DOBER PRIJEM«.

Predsednik RD Laško

Blatnik Martin